kritikák és filmes gondolatok

Nagytotál - Schulcz Péter filmkritikus

Nagytotál - Schulcz Péter filmkritikus

COVID vs Hollywood – A járvány számokban

2021. július 12. - Nagytotál

A PwC felmérése szerint mintegy 3,8%-al esett a 2020-as járványidőszak alatt a média- és szórakoztatóipar bevétele globálisan.

miles_coronavirus_hollywood_getty_adobestock_ringer_0.jpg

Senkit nem ért meglepetésként, hogy bizonyos szektorokat jobban értintett a járvány. A mozik például 71%-os, az élőzenés rendezvények pedig 74%-os kieséssel számolhattak jegyeladások tekintetében.

A jó hír az, hogy a becslések szerint a számok még idén elkezdenek helyrerázódni, 2025-ig egy összesített 3.5%-os emelkedésre lehet számítani. Az elemzők szerint a mozik és a zenés rendezvények 90%-os emelkedésre számíthatnak 2021 végéig, de 2023-2024 környékén érhetik csak el COVID előtti állapotukat.

Egy másik terület azonban (nem meglepően) jelentős növekedést könyvelhetett el 2020-ban: az over-the-top video, azaz a streaming szolgáltatók. Az előfizetős streaming platformok bevétele az otthonragadt családoknak köszönhetően 29.4%-al növekedett a tavalyi év folyamán. A PwC szerint ez 13.2%-ra fog mérsékelődni a 2020-2025-ös időszakban.

pwc_v6n2.jpg

CJ Bangah, a PwC U.S. vezetője szerint a járvány egyik legérdekesebb tanulsága talán az volt, hogy az emberek milyen gyorsan változtattak médiafogyasztási szokásaikon. Bangah azt is kiemelte, hogy az elkövetkezendő évek legnagyobb növekedési gátja az lesz, hogy a fogyasztók napjai továbbra is 24 órából állnak. Véleménye szerint várhatóan növekedni fognak a szórakoztatás módját érintő különbségek a generációk között, ilyen például, hogy a Z generáció tagjai sokkal inkább töltik szabadidejüket videójátékokkal, mint TV vagy filmnézéssel.

Forrás: Variety

A bejegyzés trackback címe:

https://nagytotalkritikak.blog.hu/api/trackback/id/tr8316624714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása